23948sdkhjf

Två nya vdar till Inlandsbanan

Två vd:ar har rekryterats till Inlandsbanans dotterbolag Inlandståg AB och Destination Inlandsbanan AB. Maria Cederberg och Björn Nilsson tillträder de nya tjänsterna den 16 september.

Maria Cederberg, ny vd för Inlandståg AB, kommer närmast från ett jobb som chef inom Inlandståg. Maria har lång erfarenhet från tågbranschen och har bland annat varit affärschef på Tågkompaniet, Sverigechef för SJ:s manuella säljkanaler och vd för Destination Vemdalen.

– Jag är otroligt stolt över att få förtroendet att leda Inlandståg, säger Maria Cederberg.
– Tillsammans med fantastiska medarbetare, ägare och styrelse fortsätter vi skapa tillväxt inom både person- och godstrafik. Vi ska utveckla vår egen verkstadsverksamhet för att erbjuda branschen kapacitet regionalt. Att dessutom få äran att arbeta inom en bransch som påverkar både människa och miljön positivt gör mig extra ödmjuk inför uppdraget.

Ny vd för Destination Inlandsbanan blir Björn Nilsson. Björn har tidigare haft roller inom affärsutveckling, försäljning och ledning inom betalindustrin, bank och revisionsvärlden. Han har bland annat arbetat med affärsutveckling på Grant Thornton i Sverige och London samt varit vd på FastTrack.

– Min ambition är att Destination Inlandsbanan ska ha en tät och nära dialog med det lokala näringslivet i inlandet och inte minst marknaden. Jag ser fram emot att tillsammans med alla inom Inlandsbanan, det lokala näringslivet i respektive kommun och samarbetspartners skapa ett ännu mer levande inland och att få fler människor att ta del av och leva och verka i vår fantastiska miljö, säger Björn Nilsson.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079