23948sdkhjf

Postnord köper Iveco-lastbilar

Postnord investerar i 16 nya lastbilar från italienska Iveco.

Sedan början av 1990-talet har Postnord och Iveco samarbetat kring fordonsflottan. Nu investerar Postnord i 16 nya lastbilar från den italienska fordonstillverkaren. I beställningen ingår den bränsleeffektiva tungviktaren, varav sju Iveco S-Way och nio Iveco Eurocargo. Lastbilarna beräknas bli levererade under hösten 2020.

Liv Najjar, flottchef på Postnord, säger:
– Vi behövde förnya vår fordonsflotta och då föll valet på Iveco som en av leverantörerna. På Postnord strävar vi efter bättre och mer hållbara leveranser och med tanke på vår storlek och närvaro i hela landet har vi en viktig roll i att driva branschen i en mer hållbar riktning. De nya lastbilarna är HVO100-godkända vilket passar bra in i vår övergång till fossilfria transporter. Och vad gäller just S-Way är förväntningarna höga på lastbilens totala prestanda.

S-Way ger god bränsleeffektivitet och avancerad teknik, medan mellantunga Eurocargo är lätt att manövrera, effektiv och passar i stadsmiljö.

Anders Nilsson, försäljningsdirektör hos Iveco Sweden AB: 
– Det är alltid roligt när goda och långvariga samarbeten skapar fler affärer. I detta fall är vi extra stolta över att en verksamhet som Postnord väljer att investera i fler lastbilar från oss. I och med deras viktiga samhällsuppdrag och framtida visioner om en mer hållbar flotta, krävs fordon som kan leverera på flera punkter. Därför är vi glada över att våra transportlösningar kommer till gagn just där man kan få ut det mesta möjliga av dem.

Transportnet frågade Postnord varför de som statligt bolag inte stöttar svensk industri och beställer Volvo och Scanialastbilar. Postnord svarar via mejl att man har flera olika leverantörer upphandlade och att man även beställer svenska lastbilar, tidigare i somras beställdes till exempel 59 Volvo-lastbilar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Körde för fort – åtalas
Dachser satsar på AI fullt ut
Märsta Förenade i nytt uppdrag
DOM: Fel att utesluta SD-politiker ur facket
Stihl storinvesterar i nya logistiklösningar
Postnord miljardinvesterar i ny fordonsflotta
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.125