23948sdkhjf

Postnord lägger stororder hos Volvo lastvagnar

59 nya lastbilar ska ersätta äldre bilar runtom i landet.
Postnord har beställt 59 lastbilar av Volvo lastvagnar. Ordern innehåller 32 Volvo FM och 27 Volvo FL. Alla lastbilar ska vara utrustade med röda säkerhetsbälten och fjärrlastbilarna har även extraljus och krockkudde.
Lastbilarna kommer att stationeras på olika orter runtom i landet och ersätter Postnords äldre fordon.
Volvo FM-bilarna kommer att användas för stadsdistribution och som fjärrlastbilar och är specificerade med bränslepaket för att minska påverkan på miljön.
– Den här affären skapar mycket goda förutsättningar för oss att kunna uppfylla vårt kundlöfte. Det gör att vi kan arbeta effektivt med hela vår produktion och fortsätta vårt uppdrag att leverera kommunikations- och logistiklösningar, och säkra postservicen till privatpersoner och företag, säger Liv Naijar, fordonschef på Postnord.
– Vi jobbar målmedvetet med hållbarhetsarbete för att minska vårt totala koldioxidutsläpp. Därför har vi beställt alla Volvo FM-lastbilarna med bränslepaket för att minska miljöpåverkan.
Utöver lastbilarna ingår ett skräddarsytt service- och reparationsavtal i beställningen, där Volvo lastvagnars återförsäljarnätverk i Sverige ska säkra tillgängligheten på fordonen.
– Postnord är en viktig kund för oss och vi är mycket glada över att ha fått förtroendet. Samarbetet har varit gott med påbyggarna, och vi är stolta över att ha Sveriges tätaste servicenätverk som kan stötta Postnord lokalt över hela landet, säger Stefan Strand, vd Volvo lastvagnar Sverige.
Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109