23948sdkhjf

Tallink lägger upp sitt flaggskepp

Tallink har beslutat att ersätta fartyget Silja Serenade med Baltic Queen/Romantika från och med den 14 september. Silja Serenade tas ur trafik och läggs upp i Helsingfors hamn tills vidare. "Uppsägningsprocesser" med den finska besättningen inleds nu, enligt ett pressmeddelande från Tallink. 

– Det är inte ekonomiskt möjligt att fortsätta att trafikera denna rutt med ett fartyg i Silja Serenades storlek nu när högsäsongen är över, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink.

Fartygets återkomst i trafik beror på hur coronapandemin utvecklas, förändringar i reserestriktioner och eventuella beslut om statligt stöd för sjötransporter.

– Vi beklagar att vi varit tvungna att fatta detta beslut, särskilt eftersom det innebär att vi kommer att behöva avbryta Silja Serenades verksamhet för tillfället och inleda uppsägningsprocesser med den finska besättningen. Det finns ingen ekonomiskt lönsam rutt att köra med ett fartyg av denna storlek i den situation som vi just nu befinner oss i, med reserestriktioner och inget statligt stöd för fartygets verksamhet, säger Nõgene.

Fartygen som trafikerar rutterna Tallinn-Helsingfors, Muuga-Vuosaari, Paldiski-Kapellskär och Åbo-Stockholm fortsätter gå som vanligt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096