23948sdkhjf

Facket har ögonen på Amazon

Transport ska specialbevaka lager- och logistikföretaget Kuehne-Nagel, som har fått e-handelsjätten Amazons uppdrag att sköta den svenska logistiken när Amazon nu etablerar sig i Eskilstuna, skriver tidningen Transportarbetaren.

Amazon är känt för dåliga arbetsvillkor, antifacklig verksamhet och vägran att teckna kollektivavtal men Kuehne-Nagel har bättre rykte hos facket, då de följer avtal och respekterar MBL, säger Transports ordförande Tommy Wreeth till Transportarbetaren.

Kuehne-Nagel ska sköta Amazons logistik från ett 15 000 kvadratmeter stort lager i Eskilstuna logistikpark, vilket nu håller på att byggas.

Kjell Arbestål, ombudsman på Transports sörmlandsavdelning, var nyligen på skyddsrond på lagret och säger sig vara nöjd med öppenheten och relationerna. Trots det är facket inte helt förtröstansfulla: 

– Även om det är viktigt att hålla isär Amazons rykte från Kuehne-Nagel kommer vi att bevaka företaget lite extra, säger Tommy Wreeth.

Amazon uppvaktar för övrigt just nu Sveriges regering för att slippa betala svensk kemikalieskatt, vilket alla företag måste göra som säljer till exempel elektronikvaror till konsumenter i Sverige. Hittills har regeringen stått fast vid att även Amazon ska betala skatten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094