23948sdkhjf

Ny rapport: Föråldrad teknik sinkar transport-och logistikföretag

Hälften av alla transport- och logistikföretag instämmer i att deras organisation har föråldrad teknik. Det framkommer i en ny rapport från företaget Soti.

Trots att transport- och logistikbranschen ser extra stor efterfrågan just nu svarar nästan hälften, 49 procent, av alla transport-och logistikföretag globalt, och hela 68 procent av de svenska transport- och logistikföretagen, att deras organisation har föråldrad teknik. Rapporten som tagits fram på uppdrag av Soti, baserar sig på intervjuer med 450 it-beslutsfattare inom transport- och logistikindustrin i USA, Kanada, Storbritannien, Tyskland, Sverige och Australien. Rapporten syftar till att mäta bolagens åsikter och förstå de trender och lösningar som driver dem.

53 procent av alla högre beslutsfattare inom transport och logistik i Sverige, vars organisationer använder föråldrad teknik, tror att de kommer att förlora, eller har redan förlorat, kunder på grund av det. Nästan en tredjedel, 30 procent, av dem ser användandet av föråldrad teknik som en direkt orsak till att de hamnar på efterkälken mot sina konkurrenter.

Shash Anand, produktstrategichef på Soti, säger:
– Pandemin har intensifierat den snabba förändring vi ser från fysisk handel till e-handel. När konsumenter alltmer vänder sig till nätåterförsäljare för sina inköp är snabb frakt inte längre lyx – det är en förutsättning. Transport- och logistikföretag halkar efter med föråldrad teknik, särskilt i leveransens slutskede, vilket resulterar i tappade kunder och missade möjligheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093