23948sdkhjf

Ny containerlinje Sverige-Hamburg

Göteborg, Helsingborg och Halmstad får ny veckoförbindelse till Hamburg.

Den 31 juli startade rederiet CMA CGM en ny containerlinje som kopplar ihop Göteborgs, Halmstads och Helsingborgs hamnar med Hamburgs hamn. Den nya linjen trafikeras till en början av Aries J, ett fartyg med kapacitet på drygt 1 000 TEU.

Linjen kallas ”Scandinavian shuttle service” och slingan börjar i Hamburg, seglar vidare till Fredericia i Danmark, Helsingborg, Halmstad, Göteborg och slutligen tillbaka till Hamburg. Avgången blir från Helsingborg på onsdagar, Hamstad torsdagar och Göteborg fredagar, med ankomst till Hamburg nästkommande söndag/måndag.

– Detta är ett steg i vår fortsatt offensiva strategi på Sverigemarknaden. Genom servicen förbättrar vi ytterligare möjligheten för svensk industri att ansluta till vårt stora globala linjenätverk, säger Linus Ljungmark, chef för Skandinavien på CMA CGM.

– Det är väldigt roligt att CMA CGM fortsätter satsa offensivt och vi är förstås extra glada över att man väljer att satsa på Göteborgs hamn. Vi får en ny linje till hamnen som breddar utbudet ytterligare och som ger det svenska näringslivet nya möjligheter att nå sina globala marknader, säger Claes Sundmark, försäljningschef på Göteborgs hamn.

Helsingborg har tidigare trafikerats av CMA GGM  genom Containerships, men nu kommer företaget tillbaka med sin egen feeder. 

– Den nya feederservicen kommer att komplettera Containerships direktservice från Spanien som vi redan har i Helsingborg varje vecka och kommer förhoppningsvis att skapa synergier för att kunna koppla på och utnyttja de intermodala lösningarna som finns där, säger Linus Ljungmark.

– Det är alltid lite extra roligt att få välkomna en kund tillbaka även om de indirekt aldrig varit härifrån. Genom den nya linjen fortsätter vi att tillsammans skapa möjligheter till förgreningar för svensk industri till de stora världsmarknaderna, säger Nicklas Romell, informationschef på Helsingborgs Hamn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078