23948sdkhjf

Stort tapp för Tallink-gruppen

Tallink har publicerat passagerar- och fraktstatistik för juli 2020 – stor nedgång men även litet ljus i mörkret.

Tallink-gruppen publicerade 4 augusti statistik över persontransporter och gods för juli 2020 till börsen. Enligt de senaste siffrorna transporterades totalt 617 206 passagerare under månaden, vilket är 50,2 procent mindre än under samma månad 2019, men mer än dubbelt så många passagerare som under föregående månad. I juni transporterades 280 000 passagerare.

Antalet fraktenheter som transporterades på alla företagets fartyg i juli 2020 minskade med 2,9 procent jämfört med samma period 2019 och uppgick till 29 108 fraktenheter. Den största minskningen av antalet transporterade fraktenheter har varit på linjerna Lettland-Sverige och Estland-Sverige där trafiken för närvarande fortfarande är betydligt mindre jämfört med tidigare år. På linjerna Estland-Finland och Finland-Sverige ökade dock godstransporterna i juli jämfört med juli 2019, 2,4 procent respektive 7,1 procent.

Normal ruttverksamhet, som åtminstone till viss del är jämförbar med tidigare år, fortsatte endast på linjerna Tallinn-Helsingfors, Muuga-Nordsjö, Paldiski-Kapellskär och Åbo-Stockholm. Rutterna Tallinn-Stockholm och Helsingfors-Stockholm är fortfarande helt stoppade och linjen Riga-Stockholm körde endast fyra specialresor med begränsad kapacitet under månaden.

Samtidigt körde företaget ett antal nya, tillfälliga rutter under månaden, vilket hjälpte till att återställa passagerarantalet åtminstone till viss del. Rutter såsom Helsingfors-Riga, Åbo-Tallinn, Stockholm-Visby, ett antal specialkryssningar från Tallinn via Helsingfors till Åland och en specialkryssning från Helsingfors till Ösel, visade sig alla vara populära och har gjort det möjligt för resenärer runt Östersjön att resa säkert i närområdet i sommar.

– I stället för att bli handlingsförlamade av situationen och inreserestriktionerna för svenska turister till våra destinationer, har vi varit snabbfotade och innovativa. Våra sexton avgångar till Visby under sommaren har överträffat alla våra förväntningar såväl vad gäller efterfrågan som genomförande, och nu satsar vi vidare på ytterligare inhemska destinationer för den svenska marknaden med initialt fem avgångar till Världsarvet Höga Kusten, säger Marcus Risberg, vd Tallink Silja i Sverige.

– De siffror vi rapporterar på koncernnivå i dag är resultatet av enorma ansträngningar från alla anställda inom Tallink-gruppen. Vi har behövt nå helt nya nivåer av kreativitet, snabbhet och flexibilitet för att komma till detta resultat i rådande situation. Vi har vänt och vridit på varje möjlighet för att kunna erbjuda våra kunder vad de vill ha, hålla vår verksamhet igång på ett tryggt sätt, och säkerställa arbetstillfällen, säger Paavo Nõgene, vd Tallink-gruppen. Han fortsätter:

– Planeringen för höst- och vintersäsongen följer samma princip. Vi förbereder våra rutter och tidtabeller för alla olika scenarier som vi ser som möjliga under de kommande månaderna. Vårt mål för kommande kvartal är att förbli fokuserade, anpassa oss snabbt till förändringar på marknaden och i efterfrågan, och fortsätta att erbjuda den tryggaste, mest tillförlitliga och högkvalitativa transporten av såväl passagerare som gods mellan våra länder.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stölden: Trailer med koppar värt 2,5 miljoner försvann
VD-skifte för Stockholms Hamn
Ska leda Svenska Retursystem
Efter Black Friday = 13 500 ton förpackningar till återvinning
Fullsatt när Järnvägsdagen arrangerades
Logistikbolaget: "Kvalitet ska väga tungt"
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.078