23948sdkhjf

Frode Laursen: "Vi vill köpa svenska åkerier"

Åkeriet satsar framåt och är öppna för köp av välmående företag.

Transport- och logistikföretaget Frode Laursen har optimismen i behåll trots en krävande vår. Efter första halvan av år 2020 kan företaget konstatera att de står  starka, trots en jobbig vår.

– Vi har självklart också drabbats av situationen – i synnerhet våra gränskorsande aktiviteter. Men vi har förmått bromsa upp och till stor del anpassa kostnaderna väldigt snabbt, säger Thomas Corneliussen, koncerndirektör hos Frode Laursen.
– Dessutom har vi ett ekonomiskt starkt fundament som gör att vi står ganska stabilt i den hårda period som vi har framför oss.

Frode Laursen satsar nu på två spår; digitalisering och nyförvärv.
– Corona har satt igång några projekt som redan var på gång, men som kanske hade skjutits undan lite i bakgrunden. Det råder ingen tvekan om att vi om ett år kommer att vara ett mer digitaliserat företag, säger Thomas Corneliussen.

Ledningsgruppen har satt mer tryck på utvecklingsarbetet. Både inom den gröna agendan, där man nyligen har investerat i några nya gasbilar och försök med elektriska kyltrailers, och när det gäller att undersöka eventuella förvärvsmöjligheter.
– Vi är alltid på jakt efter välmående företag i Sverige. Det gäller både när det gäller förvärv och möjligheten för medägarskap. Om det är ett speditions- eller åkeriföretag spelar ingen roll, det viktigaste är att företaget är välmående och passar in i vår nordiska profil med kvalitativa konkurrenskraftiga tjänster. Vi är framför allt intresserade av företag med bra kundkartotek, säger Thomas Corneliussen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063