23948sdkhjf

Dahl hoppar av avtal om nytt centrallager

I slutet av 2017 meddelades att fastighetsbolaget Stendörren skulle bygga nytt centrallager åt Dahl i Upplands Bro. Nu har parterna beslutat att hoppa av överenskommelsen.

Bakgrunden är enligt ett pressmeddelande att "projektet inte bedöms kunna genomföras med för Dahl viktiga funktionaliteter på attraktiva kommersiella villkor".  

Avtalet mellan Stendörren och Dahl gick ut på att utveckla och hyra ut ett nytt centrallager för Dahl i Upplands Bro. Hyresperioden var på 20 år med en årshyra om cirka 44 miljoner kronor. Vidare inkluderade avtalet att Stendörren skulle köpa en fastighet i Kallhäll, där Dahl i dag bedriver delar av sin verksamhet. Stendörren skulle köpa fastigheten när villkoren i avtalet var uppfyllda för ett överenskommet fastighetsvärde om 410 miljoner kronor. Dahl skulle enligt överenskommelsen hyra fastigheten i Kallhäll fram till dess att inflyttning skett i de nybyggda lokalerna i Upplands Bro.

Nu blir det inget av vare sig köpet eller inflyttningen. Dahl meddelar att de arbetar på alternativa lösningar och har som ambition att återkomma med mer information under hösten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094