23948sdkhjf

Norrköpings hamn bygger ut

Peab ska bygga nya kajer och muddra hamnbassängen.

Som en del i stadsomvandlingen i Norrköping upphör hamnverksamheten i det inre hamnområdet. Norrköpings kommun har därför beslutat att satsa på en utveckling av hamnen genom att bygga ut kajerna och terminalområdet vid Pampushamnen, som är Norrköpings djuphamn.

Peab har fått uppdraget att bygga ut Pampushamnen. Beställare är Norrköpings hamn och kontraktssumman uppgår till 345 miljoner kronor.

Projektet innebär att bygga en ny pålad plattformskaj om 310 meter, en 60 meter lång tyngdlyftskaj och en ny hamnplan för uppställningsytor för gods. Det ska också anläggas nya ledningar för vatten och avlopp och hamnbassängen ska muddras för att uppnå erforderligt djup för fartygstrafiken i hela hamnbassängen. Materialförsörjningen i projektet kommer främst från en närliggande fastighet som Norrköpings Hamn AB förfogar över, där Peab ska framställa fyllnadsmaterialet till utbyggnaden av hamnplanen.

 Vi har förtroende för hur Peab kommer att utföra denna viktiga entreprenad och vi ser fram emot ett bra samarbete under hela projektet, säger Eric Gustavsson, projektledare för hamnutbyggnaden på Norrköpings Hamn.

– Vi ser fram emot att vara delaktiga i utvecklingen av Pampushamnen. Vi är en lokal samhällsbyggare och en av framgångsfaktorerna är att vi internt samverkar inom flera affärsområden. Det gör att vi kan säkerställa att vi har rätt resurser och kompetens under hela projektet, säger Berth Larsson, regionchef på Peab.

Uppdraget är en utförandeentreprenad. Byggstart blir i september och projektet beräknas vara klart i slutet av 2024.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094