23948sdkhjf

Aditro växer i Vaggeryd

Logistikföretaget expanderar med Posti-pengar i fickan.

Aditro logistics har tecknat avtal om att bygga nya logistikcenter i Vaggeryd på totalt ca 120 000 kvm. I första etappen byggs en fastighet om ca 50 000 kvm. Fastigheten ska vara redo för inflytt i januari 2022. Aditro besitter i och med detta över 350 000 kvm logistikcenter. 

De planerar för att fortsätta sin tillväxt, nu med stöd av de nya ägarna, finska Posti.
– Vi har en tillväxtagenda som förstärks ytterligare i och med denna strategiska satsning. Vi kommer inledningsvis att bygga upp ett automatiserat FMCG-koncept för att därefter fortsätta vårt fokus på e-handelslogistik. Detta är det första stora expansionsinitiativet tillsammans med Posti som ägare och det är ett viktigt steg för oss som bolag. Enheten kommer att vara högmodern och effektiv med 140 meter tåganslutning för miljövänliga inleveranser. Det är även det första gemensamma projektet med byggbolaget CH square, vilket vi hoppas blir ett långt och framgångsrikt samarbete, säger Johannes Gussander, vd Aditro logistics.

– Vi är väldigt stolta över att få genomföra denna etablering åt Aditro och stödja dem på deras fortsatta tillväxtresa. Vaggeryds geografiska läge med tillgång till järnvägsanslutning och goda framtida expansionsmöjligheter gör att det passar utmärkt för en modern och flexibel logistiketablering. Vi har haft en väldigt god och lösningsfokuserad dialog genom hela processen, och tillsammans med Aditro och Vaggeryds kommun har vi lyckats skapa en attraktiv lösning för alla inblandade parter, säger Alexander Söderberg på CH square.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079