23948sdkhjf

Postnord blir fossilfria i delar av Stockholm

Dålig luft är en av orsakerna till att Södermalm i Stockholm blir först ut.

Postnord ska bli fossilfria till 2030 och börjar nu med fossilfria leveranser på hela Södermalm i Stockholm.

– Vi har lyckats sänka vår totala klimatpåverkan med 35 procent sedan 2009, trots ökade paketvolymer. Men vi behöver ha större ambitioner än så. Med vår storlek och närvaro i hela Sverige har vi en unik möjlighet att leda hela vår bransch i mer hållbar riktning. Ett tydligt steg i vår fortsatta klimatomställning tas nu på Södermalm i Stockholm, säger Sofia Leffler Moberg, hållbarhetschef på Postnord.

Stadsdelen Södermalm har 127 000 invånare på liten yta; lika många som hela Västerås, och är hårt drabbat av utsläpp från fordonstrafik. Det är delvis på grund av den dåliga luftkvaliteten som Postnord har valt just Söder till sitt första fossilfria område, men också för att infrastruktur för el och andra förnybara drivmedel finns i området. 

Eldrivna fordon och cyklar kommer att sköta många av leveranserna och de bilar som fortfarande levererar i området ska enbart tankas med förnybara drivmedel. Enligt beräkningar kan den fossilfria omställningen ge 360 000 kilo mindre utsläpp av klimatpåverkande gaser.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.739