23948sdkhjf

EU ger stödmiljoner till transportsektorn

Utlandsfödda ska lära sig yrkessvenska för att höja sin och företagens kompetens.

Transportföretagen får 4,8 miljoner från Europeiska socialfonden för att stärka utlandsföddas ställning på arbetsmarknaden. Tanken är att medlemsföretag ska kompetensutveckla sin personal och därmed stärka sin ställning både inom företaget och på marknaden. Pengarna ska användas till ett språkprojekt där utlandsfödda får lära sig yrkessvenska.

– Vi är mycket glada över att ha fått 4,8 miljoner till vårt utbildningsprojekt. Transportsektorn har ett långsiktigt rekryteringsbehov och kompetens är en nyckelfaktor för företagens konkurrenskraft. Just nu har många av våra medlemsföretag det extremt tufft till följd av coronakrisen. Vi tror att riktade fortbildningsinsatser inom språkområdet kan bidra till den enskildas anställningsbarhet och samtidigt höja företagens produktivitet, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning Transportföretagen. 

– Målet är att stärka dem som riskerar hamna utanför på arbetsmarknaden och språket är helt avgörande för både företag och anställda. Vi kommer att inkludera ett jämställdhets- och tillgänglighetsperspektiv i projektet så att så många som möjligt ska kunna utveckla sin yrkessvenska, säger Johanna Linder, branschutvecklare på Transportföretagen

Transportföretagen kommer nu att erbjuda medlemsföretagen ett stort antal digitala utbildningsplatser under det tvååriga projektet, som startar redan den 1 juni och pågår till den 31 december 2022.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095