23948sdkhjf

APM terminals: Exporten går som tåget

Hög efterfrågan på tåglösningar till exporten har medfört att godsvagnar hyrs in från kontinenten.

Det är ovanligt hög efterfrågan på smarta tåglösningar för att möta de svenska verksamheternas höga exportbehov. För att tillgodose det stora transportbehovet, har tågoperatörer behövt hyra extra vagnset med tågvagnar från kontinenten.

APM terminals i Göteborg kan bekräfta den stora efterfrågan på tågtransporter. Volymerna på järnvägen har tagit ytterligare fart och har överstigit 950 containrar flera dagar senaste veckan, vilket är ovanligt höga siffror. Detta trots rådande virussituation och omfattande utbyggnader av järnvägen kring hela godsnavet i Göteborg

– Den stora ökningen av tågtransporter som har uppvisats under de senaste månaderna, tar oss en god bit på väg mot att nå det högt uppsatta målet om att fördubbla järnvägskapaciteten till 2022. Nyckeln är det nära samarbetet mellan APM terminals, Trafikverket, Baneservice och alla tågoperatörer, tillsammans med en stor dos nytänkande och kreativitet, säger Magnus Lundberg, kommersiellt ansvarig på APM terminals i Göteborg.

– Det är glädjande att se att många av våra kunder, trots rådande situation, har ett så stort exportbehov. Extra glädjande är det att de väljer att transportera sina varor via järnvägen, som är den både snabbaste och miljövänligaste lösningen. Jag tror att de här positiva trenden kommer att hålla i sig, även efter coronapandemin, säger Magnus Lundberg. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156