23948sdkhjf

Siemens och Train alliance bygger lokverkstad

Modern lokverkstad byggs i Hallsberg.

Train alliance, som utvecklar järnvägsanläggningar inom logistik och underhåll och satsar på strategiska innehav av järnvägsklar mark, har tecknat ett marksäkringsavtal med Siemens mobility i Hallsberg.

Marksäkringsavtalets syfte är att Siemens mobility säkrar ett markområde på 8 000 kvm för en kommande etablering av en ny modern lokverkstad på Rala depåområde i Hallsberg. Hallsbergs strategiska läge i järnvägssystemet har avgjort placeringen.

Train alliance har redan Siemens som hyresgäst i sin verkstad i Malmö. Den anläggning som nu planeras i Hallsberg är en lokverkstad med alla de funktioner och krav som ställs för underhåll av moderna lok.  

– Train alliance hälsar Siemens välkomna till Hallsberg och ser fram emot en mycket intressant utveckling tillsammans med dem. Deras moderna högpresterande Vectron-lok är en premiumprodukt för järnvägsmarknaden som behöver en kvalificerad och ändamålsanpassad underhållsanläggning, säger Joakim Weijmer, vd Train alliance.

Train alliance har som affärsidé att långsiktigt och industriellt försörja operatörer med moderna och effektiva produktionsanläggningar för järnvägsrelaterade verksamheter inom underhåll och logistik. Train alliance har sitt säte i järnvägsorten Hallsberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094