23948sdkhjf

"Full kontroll ger bättre lönsamhet"

Elon får bättre överblick över fraktkostnader med digitala lösningar.

Softlogs erbjuder heldigitaliserade lösning för fraktanalys och kostnadskontroll. Nu har Elon skaffat systemen, vilket sparar pengar och tid.

– Med lösningarna från Softlogs får vi all fraktrelaterad information tillgänglig på ett ställe. Här kan vi kontrollera samtliga transportkostnader ned på butiks-, order-, artikel- och kundnivå. Samtidigt har månadsavslut blivit väsentligt enklare för oss eftersom Softlogs automatiskt kopplar kostnaderna till rätt avdelning/butik och synliggör vilka fraktkostnader vi behöver avsätta beroende på våra bokningar, säger Markus Luthman, logistikutvecklare på Elon.

– Alla system är tillgängliga i molnet och ger Elon ökad precision i lönsamhetsanalysen på produkt- och kundnivå, säger Øistein Solberg, marknadsansvarig och delägare i Softlogs.
– För Elon betyder det att man kan minska tidsåtgången för frakthanteringen.

Markus Luthman fick ansvaret för logistik- och transportutveckling inom Elon för 1,5 år sedan och hans primära uppgift var att implementera ett nytt lagerhanteringssystem, något han gjort tidigare på Elektroskandias centrallager.
– Elons ledning såg snabbt behovet av bättre kontroll och översikt över fraktkostnaderna och det är bakgrunden till att vi kontaktade Softlogs, säger Markus Luthman.
– Vi har nu full kontroll på hur ofta varor levereras till våra butiker, vilket kan bidra till större lokal lönsamhet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078