23948sdkhjf

Stort intresse för frakt med Viking line

Livlig godstrafik till vår granne i öst, och inget tyder på avmattning.

Eftersom passagerartrafiken ligger nere mellan Sverige och Finland har Viking lines transportkapacitet i stället använts för godsfrakter. Trafiken har varit livlig och efter påsk har efterfrågan på sjötransporter ökat ytterligare.

– Fartygens fraktkapacitet har flera gånger haft en fyllnadsgrad på 100 procent. Vår personal har gjort ett mycket gott jobb med lastningen av frakten, berättar Viking lines fraktdirektör Harri Tamminen i ett pressmeddelande.

Enligt Tamminen var den stora frakttrafikvolymen under påskhelgen en positiv överraskning. Efter påsken har trafikvolymerna stigit och just nu kan man inte se några konkreta tecken som skulle tyda på att trafikvolymen minskar framöver.

Av Viking lines fem finskflaggade fartyg går nu M/S Viking Grace och M/S Amorella, M/S Rosella och M/S Gabriella i frakttrafik. Just nu försöker man prioritera livsmedels- och läkemedelstransporter i frakttrafiken.

– I gott samarbete med våra kunder och med hänsyn till marknadens transportbehov har vi lyckats optimera våra tidtabeller och avgångsfrekvensen under undantagstillståndet. På så sätt kan vi bidra till att sköta Finlands försörjningsberedskap på bästa möjliga sätt, berättar Tamminen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.084