23948sdkhjf

Mathem flyttar in hos Corem

Mathem tillträder Corems 5 000 kvm stora fastighet i Veddesta.

På grund av en markant ökning i antal kunder och beställningar behöver Mathem snabbt utöka sin lager- och distributionskapacitet i Stockholm för att kunna möta efterfrågan. De höga volymerna kan spåras till att kunderna under mars och april har lagt större beställningar än vanligt, och att ett stort antal nya kunder har kommit in. Detta innebär snabbare tillväxt för bolaget än beräknat.

Nu flyttar de in i Corem-ägda fastigheten Veddesta 2:63 i Järfälla, 5 000 kvm, på ett fyraårigt avtal. Fastigheten har varit uthyrd till en annan hyresgäst till och med mars månad och lokalerna anpassas nu till för Mathems verksamhet. Bland annat byggs ett helt nytt kylrum på 600 kvm med fem meter i takhöjd. Lagret beräknas kunna tas i bruk om fyra veckor, och 80 personer kommer att arbeta här.

Veddesta 2:63 är belägen i norra Stockholm, Veddesta industriområde i Järfälla, där Corem har ett större fastighetsbestånd. Området har bra läge nära staden för verksamheter med höga krav på tillgänglighet.

– Denna investering görs för att möta kundernas förväntan både på kort och lång sikt. Vi behöver ta höjd för att många av våra nya kunder kommer att stanna hos oss även framöver, och då behöver vi säkerställa att vi också kan fortsätta leverera till dem. Efterfrågan har ökat enormt bara under mars och april, och vi har redan vidtagit ett antal snabba åtgärder för att kunna möta den så gott vi kan. Vi har absolut haft våra utmaningar med detta, och ett nytt lager blir nu ännu en viktig åtgärd. Vi räknar med att på sikt kunna utöka kapaciteten med ytterligare cirka 20 procent, säger Johan Lagercrantz, vd Mathem, i ett pressmeddelande.

– Det är glädjande att inleda ett samarbete med Mathem i Veddesta-området där Corem äger nästan 100 000 kvm. Det är genom effektiv förvaltning och ett snabbfotat uthyrningsarbete som vi åter kommer att ha full verksamhet i dessa lokaler på så kort tid. Veddesta är attraktivt i ett citylogistikperspektiv och vi ser stor potential framåt. Vi ser fram emot ett långt och gott samarbete med Mathem, säger Eva Landén, vd på Corem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111