23948sdkhjf

Finnair cargo bygger luftbro till Asien

Bygger om kabinerna för att få plats med mer last.

Coronavirusets spridning runt om i världen har lett till att passagerarflygtrafiken minskat kraftigt. Finnair fortsätter dock att transportera last. Under denna vecka genomför flygbolaget över tio tur och retur-flygningar till Tokyo Narita, Seoul, Osaka, Shanghai och Guangzhou med sina A350-flygplan.

Finnairs lastflygningar transporterar också nationella förnödenheter till Finland och Estland. Lasten innehåller coronavirustester från den privata sjukvårdsleverantören Mehiläinen, viktig last från företag och organisationer samt vanlig last som exempelvis färsk fisk. Flygningarna fungerar både som charter och Finnairs egen kommersiella verksamhet.

Samtliga flighter flygs med Finnairs A350-flygplan. Den här veckan konverteras kabinerna i två A350-plan för att användas till last, detta för att öka lastkapaciteten. Tidigare har Finnair endast lastat i lastrummet.

– Även om coronaviruset haft betydande inverkan på vår passagerartrafik fortsätter Finnair att transportera last mellan Europa och Asien. Vi arbetar hårt för att säkerställa att våra kunder får det skydd och andra förnödenheter som behövs för att bekämpa coronaviruset, säger Mikko Tainio, vd Finnair Cargo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125