23948sdkhjf

Helsingborgs hamn mellanlagrar desinfektionsmedel

När Perstorp tillverkar handsprit ställer hamnen upp med ytor för mellanlagring.

Specialkemiföretaget Perstorp har ställt om en del av sin produktion till desinfektionsmedel, med en produktionskapacitet på två miljoner liter i månaden. Men innan desinfektionsmedlet kan förpackas till hanterbara flaskor för sjukvården, mellanlandar handdesinfektionen i Helsingborgs hamn.

Ingredienserna till handspriten blandas i en stor reaktor. Efter avslutad blandning fördelas sedan innehållet på tankcontainers som rymmer 25 000 liter vardera. Scandi bulk äger tankcontainrarna och ombesörjer transporten mellan Perstorp och Lefab som fyller småflaskorna. Johan Ljungmark är vd på Scandi bulk och ser till att rätt mängd når Lefabs produktionsanläggning i Älvängen på utsatt tid:

– Scandi bulks tankcontainers lastas på lastbil för vidare transport till Lefab. Eftersom blandningen görs i större kampanjer behöver containrarna med desinfektionsmedel mellanlanda på ett lämpligt placerat lager innan det kan tappas på flaska och förpackas för vidare skeppning till slutkund, och det är där Helsingborgs hamn kommer in.

Behovet är skriande och containrarna står bara i någon dag innan de går vidare. Totalt rör det sig ungefär sju lagringsdagar i Helsingborgs hamn. Den färdiga hand- och ytdesinfektionen levereras slutligen till Socialstyrelsen som fördelar medlet mellan regionerna. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172