23948sdkhjf

Catena växer i Jönköping

Catena har tecknat avtal om att köpa mark i Jönköpings kommun.

Som ett led i att trygga Catenas fortsatta tillväxt i regionen har Catena tecknat avtal om förvärv av ett markområde i Jönköpings kommun.

Det aktuella markområdet som omfattar cirka 190 000 kvm, ligger i anslutning till Torsvik, ett av Sveriges större logistikområden med ett läge som möjliggör transporter inom ett dygn till flera storstadsregioner. Affären kommer att genomföras via fastighetsreglering till Catenas befintliga fastighet Tahe 1:64 och är villkorad av att detaljplan vinner laga kraft. Säljare är privatpersonen Sven-Olof Hagelin, Tahe Gård Taberg. På den nya marken bedömer Catena att man kan bygga cirka 90 000 kvm lokaler.

– Marken lämpar sig väl för industri- och logistikändamål och genom de investeringar Catena gör skapas nya etableringsmöjligheter som på sikt kan generera arbetstillfällen och stärka det lokala näringslivet, säger Christoffer Bööj, affärsutvecklare på Catena.

– Som Tabergsbo känns det bra att sälja till en etablerad aktör som Catena med finansiell styrka och fokus på utveckling. Min ambition är att affären ska gynna bygden för lång tid framöver, säger säljaren Sven-Olof Hagelin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078