23948sdkhjf

Mer fryst för Coop – bygger ut terminal

För att möta den växande efterfrågan och förbereda för tillväxt kommer Coop att bygga ut sin frysterminal i Enköping.

Terminalen, som i dagsläget är cirka 10 900 kvadratmeter stor kommer att få en tillbyggnad på närmare 5 800 kvadratmeter. Coop räknar inte bara med att utbyggnaden kommer öka kapaciteten för frysvaror, utan också bidraga till möjligheten att erbjuda fler jobb.

– Coops varuterminal i Enköping förser våra mer än 800 butiker och Coops kunder med frysta varor. Genom att vi nu gjort ett långsiktigt avtal med fastighetsägaren kommer vi att kunna vara kvar i Enköping, verksamheten kan byggas ut och på sikt ser vi fram emot att erbjuda nya jobb i vår terminal. Genom det här beslutet har vi framtidssäkrat Coops varuförsörjning av frysta varor, säger Örjan Grandin, vd för Coop Logistik och vice vd i Coop Sverige.  

Catena äger fastigheten och kommer att investera omkring 124 miljoner i tillbyggnaden. Den nya utbyggnaden är planerad att vara klar i slutet av nästa år.

– Vi är glada att vi nu kan använda ytterligare en del av tomtytan och hjälpa Coop att expandera på platsen och öka sin kapacitet för fryslagring genom att tillföra kylda utrymmen där vi dessutom kan nyttja höjderna maximalt, säger Catenas regionchef i Stockholm, Tobias Karlsson

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126