23948sdkhjf

Haldex korttidspermitterar

250 anställda i Landskrona kortttidspermitteras till sista april.
För att anpassa verksamheten till den lägre efterfrågan som följt av det globala coronautbrottet har Haldex beslutat att korttidspermittera flertalet anställda i Landskrona. Sammanlagt berörs cirka 250 medarbetare.
De globala smittskyddåtgärder som vidtagits för att bemöta och bromsa corona-utbrottet har kraftigt minskat efterfrågan från i första hand fordonstillverkare där många tillfälligt stängt eller kraftigt minskat sin produktion.
För att hantera den tillfälligt minskade efterfrågan på Haldex produkter och tjänster samt mildra de negativa finansiella effekterna av viruset har Haldex beslutat att implementera korttidspermittering för flertalet medarbetare i Landskrona. 
– Detta är en temporär och exceptionell åtgärd som vi vidtar för att anpassa kostnadsmassan till den tillfälliga nedgången i efterfrågan. Vi vill i denna situation undivka uppsägningar så långt som möjligt. Korttidspermitteringen tillåter oss att  behålla vår kompetens och ger våra medarbetare nästintill full lön samtidigt som vi säkerställer att vi snabbt kan utöka arbetstiden igen när situationen ändras, säger Helene Svahn , vd och koncernchef för Haldex, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094