23948sdkhjf

Aditroaffären nu i hamn

Nu har Konkurrensverket godkänt finska Postis köp av Aditro.

Den 24 februari meddelade det finländska postföretaget Posti att man signerat ett avtal om att förvärva det svenska logistikföretaget Aditro logisitics. Förvärvet behövde godkännas av svenska konkurrensmyndigheten, något som nu gjorts, vilket innebär att Posti i dag den 2 april har slutfört förvärvet av Aditro.

– Jag är mycket glad över att kunna meddela att förvärvet av Aditro logistics nu är godkänt och slutfört. Förvärvet ligger i linje med Postis mål att utöka vår verksamhet inom logistik, paket och e-handel. Jag är glad över möjligheten att kunna utveckla och utöka vår nordiska serviceportfölj tillsammans med våra nya kollegor på Aditro logistics. Tillsammans kan vi stödja våra kunder att bli ännu mer konkurrenskraftiga, säger Turkka Kuusisto, vd och koncernchef för Posti Group.

– Genom att kombinera Aditro logistics expertis och marknadskännedom med Postis kapacitet och internationella expertis är jag övertygad om att vi har en vinnande kombination för tillväxt i framtiden.

– Vi har över 40 års erfarenhet av att tillhandahålla lagerhållningstjänster, bemanning och transporttjänster till en bred kundbas. Vi ser fram emot att fortsätta växa och utveckla avancerade kontraktslogistiska outsourcing-lösningar tillsammans med Posti, säger Johannes Gussander, vd för Aditro logistics.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078