23948sdkhjf

Tusentals permitteras i Mjölby

Toyotas truckverksamhet korttidspermitterar sina anställda.

Den 30 mars skrev Transportnet om 170 inhyrda som får sluta på Toyota material handling i Mjölby. Nu deltidspermitteras ytterligare 1 400 personer, varav det stora flertalet arbetar i Mjölby.

Läs också: Allt klart för Coops jättelager

Toyoyta skriver följande i ett pressmeddelande:
"Permitteringarna följer som ett naturligt svar på den kraftiga inbromsning TMHE ser i sina affärer över hela Europa i kölvattnet av Coronakrisen. Åtgärderna berör samtliga tjänstemän på alla nivåer i den svenska verksamheten. Endast personer med direkt affärskritiska arbetsuppgifter undantas. Liknande åtgärder vidtas i samtliga europeiska länder där TMHE har verksamhet."

– Liksom andra större bolag behöver vi anpassa våra kostnader efter affärsläget. Det är beklagligt men oundvikligt med permitteringar i det här läget. I botten känner vi ändå stor förtröstan över att vi verkar i en bransch under omvandling och med stor efterfrågan. Vår affär och våra finanser är starka, säger Peter Damberg, HR-direktör för Toyota material handling Europe med huvudkontor i Mjölby.

Toyotas fabriker i Frankrike och Italien är stängda medan produktionen vid företagets största tillverkningsenhet i Mjölby fortgår.

– Vi har så här långt lyckats säkerställa inflödet av nödvändiga komponenter och har en stark orderstock. Men självklart blir det en utmaning också för oss att hålla igång produktionen framöver, säger Peter Damberg.

Flertalet av de tjänstemän som omfattas av permitteringarna arbetar inom företagets verksamhet i Mjölby. Det svenska försäljningsbolaget med huvudkontor i Solna och verksamhet på flera orter i Sverige berörs också, liksom dotterbolaget Logistics solutions i Göteborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093