23948sdkhjf

Så ska corona-avfall transporteras

MSB och Folkhälsomyndigheten har utarbetat ett beslut som gör det möjligt att transportera coronaavfall i containrar.

MSB har tillsammans med Folkhälsomyndigheten utarbetat ett beslut som gör det möjligt att transportera coronaavfall (skyddskläder, skyddshandskar etc ) från hantering av patienter i containrar. Det är företagen som använder säckarna som måste säkerställa att plastsäckarna klarar de krav som nämns i beslutet, skriver Återvinningsindustrierna på sin webbplats.

Det som kan nämnas speciellt är att avtalet innebär att ej typgodkända plastsäckar kommer att få användas. Däremot kommer säckarna att följa regelverk för transport av farligt gods på väg angående krav på riv –och slagfasthet.
MSB och Folkhälsomyndigheten har gjort bedömningen att detta avsteg är motiverat med hänseende till den låga risk som avfallet har. Avfallet får inte innehålla vassa föremål och kommer att placeras i plastsäckar som sedan placeras i containrar. Transporten får endast gå från vårdinrättningar till förbränningsställen. Beslutet togs fram eftersom det med all sannolikhet kommer att behövas transport av avfall i större mängder. Det viktiga är att säckarna har god hållfastighet. Det finns sådana säckar att få tag på i Sverige och de finns i lager.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094