23948sdkhjf

DB Schenker säger upp mångårigt kontrakt

När transportören tappar Schenker påverkas 400 medarbetare.

I går beslutade DB Schenker Sverige att säga upp sitt omfattande transportörsavtal med Sandahls goods & parcel, som är Schenker Sveriges största icke Schenker-ägda inrikestransportör, skriver Svensk åkeritidning.

– Då det gäller vår inrikesverksamhet har vi gjort en revidering av vår strategi, helt frikopplad från den situation som coronaviruset satt oss i, vilket inneburit att vi sett över vårt linjenät, säger Mats Grundius, vd för Schenker i Sverige, Danmark och Island, till Svensk åkeritidning.

– Den lösning som vi kommit fram till inkluderar inte Sandahls gods & parcel. Det är ett mångårigt samarbete som vi nu valt att avsluta och det skall vi göra under ordnade former. Från Schenkers sida innebär det att avvecklingen av samarbetet skall ske i enlighet med ingånget avtal.   

– Vi kommer även fortsättningsvis att kunna erbjuda befintliga och nya kunder våra kompletta logistiklösningar på både väg och järnväg, kommenterar Johan Ebefors, vd för Sandahls goods & parcel, till tidningen Värnamo.nu.

Han säger att det är omöjligt att spekulera om framtiden i dessa coronatider när man inte vet vad som kan inträffa. Däremot har transporterna faktiskt ökat de senaste veckorna, inte minst tack vare fler transporter av livsmedel, skriver Värnamo.nu.

Sandahls goods & parcel, som är helägt av Sandahlsbolagen Sweden, har cirka 200 lastbilar och 400 anställda som utför inrikes uppdrag för Schenker Sverige. Årsomsättningen uppgår till 700 miljoner kronor per år.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093