23948sdkhjf

140 kilo knark smugglades i lastbil

Nu åtalas fyra män för synnerligen grov narkotikasmuggling.

Fyra män åtalas nu vid Göteborgs tingsrätt misstänka för synnerligen grovt narkotikabrott och synnerligen grov narkotikasmuggling. De greps i samband med att de förra sommaren transporterade narkotika till ett sammanlagt värde av 42 miljoner kronor.

Den 3 juni rullar en polskregistrerad lätt lastbil från Holland och en följebil med destination Sverige in. När lastbilen dagen efter kommer till Göteborg möter två män bosatta i Göteborg bilen på en bensinmack vid Bäckebol och tar emot en väska med ca 50 kilo amfetamin. Lastbilen och följebilen kör sedan vidare mot Stockholm, men blir stoppade av polisen utanför Göteborg. I lastbilen finns ytterligare totalt cirka 90 kilo av olika sorters narkotika som amfetamin, ecstasy, mdma och kokain, skrier polisen på sin webbplats.

– Detta är resultatet av gott spaningsarbete. Vi har haft väldigt bra material att arbeta med i utredningen, säger Johan Ekström på spaningssektionen vid polisområde Storgöteborg.

Det totala värdet på gatan för narkotikabeslaget är en bit över 42 miljoner kronor och antalet missbrukardoser uppgår till över 500 000.

– Detta är narkotika som annars hade hamnat på gatan och sannolikt bidragit till att finansiera den organiserade brottligheten i Göteborg och andra delar av landet. Genom den här typen av insatser kan vi också bidra till att minska det grova våldet kopplat till narkotika, säger Johan Ekström.

Huvudmannen bakom narkotikahärvan finns i Holland. Han är häktad i sin frånvaro. De två personerna som tog emot paketet är hemmahörande i Göteborg och åtalas nu synnerligen grovt narkotikabrott. De två som körde följebilen från Holland åtalas för synnerligen grovt narkotikabrott och synnerligen grov narkotikasmuggling. Chauffören i lastbilen, som uppger att han inte kände till lastens innehåll, åtalas för oaktsamhetsbrott.

Staffsatsen på synnerligen grovt narkotikabrott och synnerligen grov narkotikasmuggling ligger vardera mellan 6 och10 års fängelse.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.047