23948sdkhjf

Adnavem utvalda i hedrande final

Adnavem tävlar i innovation på temat gröna transporter.

Fossil free freight innovation challenge 2020 är tävlingen som ska sporra företag att hitta lösningar som minskar e-handelns miljöpåverkan. Adnavem är ett av fem lag som blivit utvalda att tävla i finalen 4 maj. Det vinnande laget tar hem äran och 300 000 kronor som ska gå till att fortsätta utveckla sin lösning.

Utmaningen som lagen ställs inför är att presentera innovativa lösningar på verkliga problemställningar som presenterats av H&M och Houdini och som har koppling till e-handeln. Adnavems bidrag hjälper bolag att välja fraktvägar & fraktsätt med minst påverkan på miljön. Transportalternativ rankas från minst till mest miljöpåverkan på utvalda rutter och ledtider.

– Vi har stort hållbarhetsfokus och är glada att kunna bidra med en lösning som stöttar e-handlare att välja grönare transporter, säger Andreas Gustavsson, operativ chef på Adnavem.

Tävlingen 2020 leds av Rise och konsortiet består av Postnord, DHL, Göteborgs stad, H&M, Houdini, Region Jönköpings län, Stockholms stad och Closer vid Lindholmen Science Park.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.25