23948sdkhjf

Ambia sätter in åtgärdspaket

Ambias bolag anpassar sig efter det rådande läget och förbereder olika åtgärder.

Effekterna av corona-viruset har den senaste veckan börjat märkas hos Ambias bolag, som Teknikmagasinet och Selector logistik, i olika utsträckning. Först ut att påverkas var de verksamheter koncernen bedriver i sina olika verksamheter i Norge, och med några dagars förskjutning har vi kunnat se samma utveckling på den svenska marknaden. Ambia arbetar nu intensivt med att förbereda för beslut om åtgärder i de olika verksamheterna för att skapa så bra förutsättningar som möjligt då corona-utbrottet är under kontroll, framgår av ett pressmeddelande.

Läs också: Selector logistik har ny vd

För Digital Inn har i dag en ansökan om företagsrekonstruktion lämnats till tingsrätten. Efter den senaste veckans händelseutveckling står det klart att den ursprungliga åtgärdsplanen för att få lönsamhet i verksamheten i Digital Inn inte längre är tillräcklig. Marknadssituationen i kombination med den skuldbörda som länge hämmat bolagets utveckling gör att en företagsrekonstruktion bedöms vara den bästa vägen framåt, skriver Ambia.

Förberedelser för att aktivera korttidspermitteringar i Sverige och Norge har inletts men är ännu i ett tidigt skede.
 

För att försöka påverka lokalkostnaderna, en viktig faktor i våra fysiska butiksverksamheter, har Teknikmagasinet tillsammans med andra detaljhandelsaktörer framfört krav till aktuella hyresvärdar om hyreslättnader under den period som det inte går att bedriva normal handel. Liknande krav har också framförts av andra aktörer och grupperingar inom svensk detaljhandel.
 

Ambias primära mål är att koncernens cirka 600 anställda ska känna trygghet i att deras jobb kommer att finnas kvar, att i grunden livskraftiga verksamheter ska överleva och att gruppen som helhet ska kunna återgå till lönsam verksamhet så snart som möjligt, står det vidare i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11