23948sdkhjf

Schenker skickar filtar till kängurubebisar

DB Schenker och Lufthansa Cargo har tillsammans transporterat över två ton värmande varor till känguruer och andra djur som drabbats av bränderna i Australien.

Bränderna i Australien drabbade inte bara människor och deras hem utan dödade också uppskattningsvis en miljard djur. DB Schenker har varit inblandade i flera initiativ för att stötta befolkningen och naturen i Australien.

I Tyskland startade en grupp frivilliga en Facebook-grupp till förmån för skadade djur, som snabbt växte till över 20 000 medlemmar. Gruppen började sy, sticka och virka värmande påsar och filtar till känguruer och andra djur som har blivit föräldralösa eller skadade under bränderna.

Gruppen kontaktade Lufthansa Cargo som gick med på att sköta transporten till Sydney tillsammans med samarbetspartnern ANA Cargo. För att lösa insamlingen av alla varor runt om i Tyskland och transportera dem till Lufthansas nav i Frankfurt, samt paketera och märka varorna så de uppfyller tull- och importbegränsningarna i Australien, kom DB Schenker in i bilden.

Schenkers uppdrag bestod av att sköta insamlingen av cirka 2,6 ton varor från alla tyska delstater, tillsammans med leverans till Frankfurt och förpackning och märkning av varorna. När lasten landade i Sydney tog australiska kollegor över och skötte tullklarering och leverans av varorna till deras slutdestination, Wildlife Arc, som är ett räddningscenter för djur.

Under hela processen har arrangörerna och de ansvariga från Facebook-gruppen i Tyskland varit i nära kontakt med Wildlife Arc, för att säkerställa att de producerar varor som verkligen behövs och är till hjälp för djuren i Australien.

Samarbete när det är som bäst! 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109