23948sdkhjf

Corona ställer in de stora logistikmässorna

Tyska jättemässor ställs in eller skjuts upp.

Logimat, en av världens största intralogistikmässor, skulle för artonde gången ha gått av stapeln i Stuttgart den 10-12 mars. Men nu kommer beskedet att hela eventet ställs in på grund av coronaviruset. I ett pressmeddelande skriver arrangörerna att de följt virusets utveckling och att man länge planerade att hålla mässan, men att riskerna nu blivit mer akuta, då området kring Stuttgart är ett av Tysklands mest påverkade. Myndigheterna avråder därför från stora evenemang.

– Det är bittert, med tanke på hur viktig Logimat Stuttgart blivit för den globala intralogistiska branschen. Att vi ställer in är en ojämförlig händelse i mässans artonåriga historia. Vi har verkligen försökt, men har inte kunnat hitta något senare datum under året, sade Christoph Huss, managing partner hos Euroexpo.

Nästa Logimat är planerad till 9-11 mars 2021.

Samtidigt har Cemat, även den en stor internationell mässa för materialhantering och logistik, nu blivit en del av den jättelika industrimässan Hannovermässan, som skulle ha hållits 20-24 april i år. Nu kommer dock beskedet att den inte kan hållas som planerat, utan att den flyttas till 13-17 Juli i stället. Även detta beroende på coronavisurset.

– Med datumet i juli kan vi erbjuda det första möjliga tillfället att visa upp sina innovationer och göra affärer med en global publik. I ljuset av de globala ekonomiska utmaningarna som utlösts av coronaviruset kommer det nya datumet att erbjuda stora möjligheter, då vi kan ge kraft till den ekonomiska återhämtningen i ett tidigt skede, säger Jochen Köckler, ordförande i arrangerande Deutche messes styrelse.

Arrangörerna av Hannovermässan meddelar också att alla biljetterbjudanden och köpta biljetter fortfarande gäller.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111