23948sdkhjf

Nytt samarbete för insjöfarten

Norviks hamn blir språngbräda för inlandssjöfarten tillsammans med Mälarhamnarna.

Under året kommer Stockholms hamnars nya Norvik hamn i Nynäshamn att öppna. Samtidigt utökar man hamnytor, renoverar kajer och bygger nya magasin i hos Mälarhamnar i Västerås och Köping. Nu inleder man ett samarbete för att lägga grunden för en utökad inlandssjöfart. 

– Vi ser oerhört positivt på detta samarbete. Stockholm Norvik Hamn ger en unik möjlighet att skapa en inlandssjöfart med pråmar som effektiviserar transporterna i Stockholmsregionen. Det ger ytterligare möjligheter till våra kunder och minskar trängsel och miljöpåverkan på landinfrastrukturen, säger Johan Wallén, marknads- och försäljningschef hos Stockholms hamnar, i ett pressmeddelande. 

I framtiden kommer det alltså att bli enklare att låta sjögods komma in till Norvik, lastas om till pråmar, för att nå Mälardalsregionen. 

– För att rederier, speditörer och varuägare ska kunna driva och använda pråmtrafik krävs att hamnar arbetar tillsammans i en slinga och att det finns farleder som fungerar för ändamålet. Därför är det viktigt att vi hamnar drar våra strån till stacken och tillsammans tar avgörande steg för att den här trafiken ska komma igång på riktigt i Sverige, säger Carola Alzén, vd Mälarhamnar. 

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094