23948sdkhjf

Volvo visar upp ellastbilar i USA

Börjar snart rulla hos samarbetspartner i Kalifornien.

Volvo har redan startat sin försäljning av ellastbilar i Europa. Då gäller det något lättare fordon för transporter i städer, men bolaget har redan ett koncept framtaget för regionala transporter och anläggningstrafik.

Nu är det dessutom dags att ta nästa steg i USA, där man skapat en elektrifierad modell i VNR Electric. I USA driver Volvo ett projekt, som döpts till Volvo Ligths, där Lights står för low impact green heavy transport solutions. I projektet deltar 15 offentliga och privata aktörer.

– Volvo Lights-projektet visar att det krävs mer än bara lastbilen för att lyckas. Det handlar om leveransen av hela ekosystemet för nollutsläpp, tunga transporter och att ta ansvar för det ekosystemet. Du kan bara uppnå detta genom att ha ett gemensamt mål, fullt integrerat samarbete mellan alla intressenter och att man enas om att vara pionjärer tillsammans, säger Peter Voorhoeve, vd för Volvo Lastvagnar Nordamerika.

Nu ska två fraktföretag, Dependable supply chain services och NFI, börja använda Volvo VNR Electric i sin kommersiella vardag. Volvos mål är att redan under året ha serieproduktion och försäljning igång.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11