23948sdkhjf

Collicare fick Julas logistikkontrakt

Ska hantera de europeiska importflödena och trafiken till Norge.

När Jula sökte efter en operatör för sina importflöden från Europa, tillsammans med transporterna från centrallagret i Skara till de 34 varuhusen i Norge, föll valet på en förlängning med Collicare. Det nya avtalet gäller tre år framåt. 

– Collicare har under åren visat prov på en typ av flexibilitet och anpassning som passar Julas ständiga utveckling av godsförsörjning till våra butiker, men också till vårt centrallager från Europa. Vi ser framemot nya utvecklingsmöjligheter de kommande tre åren, säger Pietro Montebovi, freight manager hos Jula Logistics, i ett pressmeddelande. 

Jula fortsätter att expandera, vilket gör att inte minst transporterna till de norska varuhusen kommer att innebära större volymer. Samtidigt kommer Jula och Collicare fortsätta att utveckla mer miljövänliga transporter, exempelvis via sjö och tåg. Redan nu kör man transporterna från Italien med en tågpendel en gång i veckan till Skara. Collicare siktar också på att driva sin fordonsflotta med mer klimatvänliga drivmedel, med den gemensamma målsättningen att trafiken ska bli fossilfri senaste 2025. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078