23948sdkhjf

Utveckling för Norrköpings hamn

En summering av året visar på volymtillväxt, utbyggnad och hållbarhetsarbete i hamnen i Norrköping.

Med ökande trafik och godsvolymer fortsätter Norrköpings hamn att utvecklas. Totalt fick man en tillväxt under 2019 på tio procent. 

– Inom Container och intermodalt, där vi under flera år haft en stabil utveckling, ser vi glädjande att vår position fortsätter att stärkas med en ökning på nära sex procent under 2019. Samtidigt har även andra kunder och varuslag vuxit i omsättning. Det visar på vår breda roll som fullservicehamn, säger Magnus Grimhed, försäljningschef för Norrköpings hamn, i ett pressmeddelande. 

Samtidigt fortsätter utvecklingen av Pampushamnen, som kommer att ge 220 meters förlängd kaj och 40 000 kvadratmeter ny terminalyta. Arbetet har nu pågått i ett år och muddringen som ger en större och djupare hamnbassäng pågår nu. Utbyggnaden ska vara klar 2024, och blir tillsammans med den nya elektrifierade järnvägsanslutningen ett starkt tillskott inför framtiden. 

Även i hållbarhetsarbetet gör hamnen framsteg, med målet att nå fossilfrihet. Flera maskiner som drivs med förbränningsmotorer har ställts om till HVO100, och under året har den fjärde eldrivna vikarmskranen tagits i drift. 

 Det är tydligt att många års långsiktig planering nu börjar bära frukt. Vi följer våra affärsstrategier och planer, och det är med stor tillförsikt som vi nu går in i nästa decennium, säger vd Henrik Åkerström. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078