23948sdkhjf

Det rullar på för Trelleborgs hamn

Sätter flera nya rekord under 2019.

Trelleborgs hamn fortsätter att öka sina volymer, och befäster sin ställning som Skandinaviens största roro-hamn. Det står klart efter att man nu summerat 2019 års siffror. 

Sammanlagt passerade 1 230 850 enheter genom Trelleborgs hamn, en ökning med 7,7 procent. Volymerna för lastbilar och trailrar gick upp med 4,9 procent. Uppgången är del av en trend som hållit i sig sedan 1989. Numera når fartyg fem destinationer tur och retur från Trelleborg. TT-Line, Unity line och Stena line har tillsammans 14 färjor med avgångar alla årets dagar. 

– Nyckeln till vår fortsatt goda utveckling är att vi jobbar nära och tillsammans med våra tre rederikunder för att utveckla trafiken och kan på så sätt vara effektiva och erbjuda den bästa servicen. Vi vill fortsätta vara Europas bästa roro-hamn, säger Trelleborgs hamns vd Jörgen Nilsson i ett pressmeddelande. 

Utvecklingen av hamnen består av en utbyggnad och flytt till det nya området i sydost, färjelaäge 13 och 14 ska stå klara under årets andra kvartal, samtidigt som färjeläge 11 och 12 börjar byggas. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125