23948sdkhjf

Börjar utbilda cykelchaufförer

Velove är den svenska utvecklaren av lastcyklar som etablerat sin Amadillo hos många åkerier runt om i världen. Nu börjar man utbilda cyklarnas förare.

Velove vill inte bara skapa ett företag som är ekonomiskt hållbart. Man ser också som sitt uppdrag att ersätta biltransporter med cykel. De flesta har numera sett Armadillon, antingen i verkligheten eller i media, den fyrhjuliga containercykeln med elassistans, som allt fler åkerier börjar använda. 

Nästa steg för Velove blir nu Velovers, ett utbildningsprogram som ska skapa certifierade förare av lastcykeln. Detta är en del i att hjälpa till med utmaningen som ett åkeri står inför när de bestämmer sig för att börja satsa på en cykelflotta.  

 Vi visar återigen vägen till hållbar citylogistik genom att lansera utbildning och certifiering av Armadilloförare som kör åt Veloves kunder. Utbildningen går igenom hur Armadillon fungerar och framförs, trafikbeteende, produktivitet, förebyggande underhåll, klädsel, kundnöjdhet, hållbarhet och stadstrivsel. Certifierade Velovers bjuds också in till en plattform där erfarenheter kan delas och hjälp kan fås och ges. Detta ger också Velove en direktkontakt till de bud som använder våra produkter och blir en viktig feedback-kanal.", säger Johan Erlandsson, grundare och vd  Velove, i ett pressmeddelande. 

Cykelbuden är ofta cyklister, med den där lilla extra passionen för smarta transporter. En av dem är Mark de Klerk, som arbetar för DHL Express i Antwerpen i Belgien. 

– Jag genomförde precis Veloverutbildningen och nu är jag en certifierad Velover. Även om jag redan har kört ett tag så fick jag värdefull, ny kunskap från utbildningenJag älskar den här cykeln. Man ser bra och fjädringen fungerar fantastiskt, särskilt på gatsten. Eftersom den bara är 86 cm bred så passar den perfekt på en cykelbana. Så jag rekommenderar den verkligen i staden, säger han. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125