23948sdkhjf

Adnavem visar mest hållbara alternativet

Den digitala marknadsplatsen har skapat ett filter som visar transporterna med lägst koldioxidutsläpp.

Adnavem är en marknadsplats för transporter, i första hand mellan Asien och Sverige. Med hjälp av företagets verktyg blir det enkelt att söka, skräddarsy och boka sin transport med alla de mellanhänder som behövs. 

Nu har Adnavem skapat ytterligare ett verktyg på marknadsplatsen. Från och med nu går det att sortera fram de grönaste rutterna, vilket kommer att kunna öka miljömedvetenheten hos transportköparna, och göra det lätt att jämföra priser i förhållande till klimatnytta, och sedan beställa de mest klimatvänliga alternativen. 

– Att ha överblick och tillgång till de grönaste rutterna med de bästa leverantörerna är något som många transportköpare efterfrågat. Integrerar man en plattform som Adnavem i sina logistikprocesser är dessutom behovet av mellanhänder för intermodala containerfrakter minimalt. Har man återkommande standardfrakter så söker, hittar och bokas frakten enkelt online, säger Andreas Wramsmyr vd och grundare av Adnavem, i ett pressmeddelande.   

Företag kräver ofta en rapport över koldioxidutsläppen från transporterna för sina hållbarhetsrapporter, men med hjälp av Adnavems verktyg kan de nu arbeta proaktivt i stället. Beräkningarna som man visar baseras på källor som individuella fartygs tidigare aktivitet via GPS-positionering, rutt, lastningsgrad och hastighet, tillsammans med unika algoritmer. Man räknar från dörr till dörr, på hela transportkedjan, med olika kombinationer av land- och järnvägstransporter. 

Sedan kan transportköparen välja att ranka transportalternativen utifrån miljöpåverkan. 

Skoföretaget Icebug planerar och bokar alla sina intermodala containertransporter via Adnavem sedan 2018. De har sedan starten haft sin miljöpåverkan i fokus. 

– Adnavem har enkelt integrerats i våra logistikprocesser. Vi bokar all vår containerimport på Adnavem. Icebug har hållbarhet och minimering av klimatavtryck högst på agendan. Att Adnavem nu introducerar funktionalitet som gör att vi redan vid bokning kan se miljöpåverkan, och därmed kan påverka våra transportutsläpp, är fantastiskt. Detta innebär riktig affärsnytta för oss och gör en stark lösning från Adnavem ännu starkare, säger James Varkey, CFO på Icebug. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093