23948sdkhjf

3PL-aktör bygger Autostore i Jönköping

Med sin sjätte anläggning passerar bolaget 40 000 kvadratmeter.

Emotion logistics specialiserar sig på 3PL-tjänster, och nu öppnar man ett nytt, automatiserat lager i Jönköping. Anläggningen placeras i Stigamo intill E4:an i Jönköping och byggs av Tosito i bolaget Sidog Fastigheter.  

– Vi bygger för att hantera en mycket krävande logistik till både retail och direkt till konsumenter över hela världen. Med fortsatt stort förtroende att få driva och utveckla logistiken för många starka varumärken krävs vidare expansion. Fastighetsägaren är en otroligt ambitiös och väletablerad aktör med stort hjärta för det lokala. En partner vi känner oss väldigt tillfreds med för att genomföra denna satsning, säger Markus Kinnander, vd för Emotion logistics, i ett pressmeddelande. 

Den automatiserade lösningen består av ett Autostoresystem, som levereras av Element logic. I april, när anläggningen öppnar, kommer 15 personer att få sin sysselsättning. Då kommer man att ha kapacitet för 700 ordrar i timmen. 

– Detta blir vår sjätte anläggning i Sverige och vi passerar nu 40 000 kvm logistikytor. Våra olika lager har unika specialiteter inom bland annat konfektion, reservdelar, accessoarer, inredning och skönhetsprodukter. Samtidigt är vårt DNA samma i hela företaget då vi levererar service, kvalité och köpupplevsele för slutkunder. Tillsammans med Element logic ser vi nu ytterligare möjligheter att tillföra värde i ett snabbrörligt handelslandskap. Vi är otroligt glada för vårt partnerskap och att få sätta igång i Jönköping, säger Markus Kinnander. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08