23948sdkhjf

En cykel kommer lastad för UPS

Fortsätter expansionen av lastcyklar i Norden.

Hösten 2018 började UPS att leverera paket med cykel i Köpenhamn. Nu expanderar man den Nordiska satsningen med cykelleveranser i centrala Stockholm och Århus. Målet är att det ska bli färre dieseldrivna bilar i verksamheten och i stadskärnorna. 

Cyklarna är eldrivna och chaufförerna hämtar paketen från UPS utlämningsställen, för vidare leverans till privat- och företagskunder. De kan lastas med 100 kilo. 

 Cyklarna innebär att vi kan minska antalet leveransstopp med våra dieseldrivna bilar i Stockholm varje dag, vilket minskar utsläppen och bidrar till att begränsa trafiken i innerstaden. UPS har ambitiösa mål att minska utsläpp av växthusgaser från sin globala verksamhet med 12 procent fram till år 2025. Att använda elcyklar för leveranser är en viktig del av det arbetet. Målet är att fortsätta öka antalet elcyklar för transporter, både i Sverige och Europa, säger Frank Jørgensen, vd för UPS Norden, i ett pressmeddelande. 

UPS allra första elcyklar började rulla i Hamburg 2012 och nu har man leveranser till fots och cykel i städer som Leuven, Paris, Toulouse, Köln, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Herne, Karlsruhe, Mannheim, München, Offenbach och Oldenburg, Dublin och London. 

För att kunna avgöra vilka fossilfria lösningar som fungerar bäst på olika rutter, har UPS skapat metoden UPS Rolling laboratory. Genom den övervakas leveransernas effektivitet i realtid, vilket ger möjlighet till snabba förändringar och tester med fordon som  el, hybridelektrisk, hydraulisk hybrid, komprimerad naturgas, flytande naturgas och propan. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094