23948sdkhjf

Scanlog får ny majoritetsägare

Svenska orient linien får från 20 till drygt 50 procents ägande.

Sedan tidigare har Svenska orient linien ägt 20 procent av aktierna i Scandinavian logistics partner. Nu står det klart att man utökar sitt ägande till dryga 50 procent. 

– Med SOL får Scanlog en stark majoritetsägare som kan hjälpa oss att fortsätta vår snabba tillväxt. Att SOL tar det här steget visar att de tror på oss, och det ser vi som ett kvalitetsbevis säger Mathias Wideroth, styrelseordförande och grundare av Scanlog, i ett pressmeddelande. 

SOL kommer också att kunna bredda kompetensen i Scanlog, inte minst genom sina kunskaper kring sjötransporter. Och Scanlog i sin tur kan skapa ett gott komplement till SOL:s egna transporter. 

– Vi noterar att flera av våra kunder vill ha logistikleverantörer som har förmågan och kompetensen att leverera logistiktjänster från dörr till dörr. Vi säljer inte den tjänsten eftersom vi fokuserar på kaj till kaj men ser fram emot att genom Scanlog få möjligheten att också hjälpa våra kunder med förfrågningar som handlar om multimodala transporter, säger, Michael Kjellberg, styrelseordförande i SOL. 

De båda bolagen har också en gemensam nämnare i sitt hållbarhetsarbete, där Scanlog satsat på sitt Ansvarsfull logistik, med fokus på optimering av transporterna och klimatkompensation av all flygfrakt. SOL har nyligen satsat på LNG-drivna fartyg i det nya samägda bolaget Wallenius SOL, som satsar på fartygstrafik på Östersjön. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125