23948sdkhjf

Norrvidinge gör fler förvärv

Eliaexpress i Halmstad blev Norrvidinges femte förvärv under föregående verksamhetsår och innebär förväntningar om att koncernen i år kommer att passera miljardstrecket med sin omsättning.

– Genom förvärvet av Eliaexpress etablerar vi en ännu starkare närvaro på marknaden i Halland samt tillför koncernen tjänsteutbud kring industrilogistik och även deponimöjligheter för byggavfall, säger Norrvidinges vd Johan Beermann i ett pressmeddelande.

Verksamheten i Eliaexpress med dotterbolag konsoliderades vid årsskiftet i Norrvidingekoncernen med tanken att företaget ska arbeta vidare under oförändrat varumärke. Samtidigt betonas att samtliga tidigare delägare säkerställs framåt via transportörsavtal och att alla medarbetare i Eliaexpress arbetar vidare med oförändrade villkor.

Eliaexpress bildades 1997 då Halmstad express övertog Bröderna Eliassons åkeri. Fram till slutet av förra året ägdes Eliaexpress av Halmstad express ekonomiska förening, vars cirka 40 medlemmar själva är aktiva åkare eller maskinägare i bolaget.

Eliaexpress erbjuder transport-, logistik och maskintjänster, men också recycling och deponi. Företaget omsätter 170 miljoner kronor på årsbasis och sysselsätter cirka 100 medarbetare och samarbetspartners. Totalt förfogar man över 75 lastbilar och ett 40-tal entreprenadmaskiner.

Norrvidinge förfogar över cirka 200 transport- och maskinenheter med förare och cirka 200 entreprenadmaskiner för uthyrning utan förare. Koncernen driver miljöanläggningar för mottagning och hantering av såväl bygg- och anläggningsmaterial som förorenade massor och bedriver försäljning av berg- och grusmaterial.

Koncernen omsätter före förvärvet ungefär 820 miljoner kronor på årsbasis, vilket gör att det nu finns förhoppning om att passera en milstolpe under innevarande år – en omsättning som passerar en miljard kronor.

I samband med förvärvet har Norrvidinge rekryterat Fredrik Roman som tillträder 13 januari som ny affärsområdeschef för Eliaexpress och med ansvar för verksamheten i Halmstad. Han kommer närmast från ABT där han verkar som säljchef i väst.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109