23948sdkhjf

Nytt logistiksamarbete på 120 000 kvadrat i Staffanstorp

Logicenters och Kilenkrysset fortsätter att skapa projekt ihop.

Logicenters och Kilenkrysset har ingått ännu ett samarbete. De kommer att utveckla ett 120 000 kvadratmeter stort markområde i Staffanstorp, utanför Malmö. Till en början kommer man att bygga en logistikanläggning på 24 000 kvadratmeter på spekulation, som ska vara inflyttningsfärdig i början av 2021. Allt som allt planerar man för 60 000 kvadratmeter uthyrningsbar logistikyta på marken. 

– En av Logicenters främsta styrkor är att vi erbjuder moderna logistikanläggningar på de strategiskt viktigaste platserna i de regioner vi är verksamma. Den här etableringen i Staffanstorp, med sitt attraktiva läge utanför Malmö och med närhet till kontinenten, är vidare bevis på detta. Markförvärvet i Staffanstorp är en viktig pusselbit för oss och det ska bli roligt att genomföra markutvecklingen tillsammans med Kilenkrysset som vi tidigare haft många goda samarbeten med, säger Matthias Kettelhoit, head of Logicenters, i ett pressmeddelande. 

Logicenters och Kilenkrysset har flera lyckade samarbeten bakom sig. För ett år sedan presenterade man ett stort samarbete i Bålsta, där man ska etablera ett logistikområde på 300 000 kvadratmeter. 

– I augusti valde Microsoft att köpa från oss i samma område och tidigare i år har vi förlängt hyreskontraktet med Alfa Laval för deras huvudkontor. Vi upplever en stor efterfrågan från företag som vill etablera sig i regionen varför det är både glädjande och värdefullt att återigen ingå i ett partnerskap med Logicenters, säger Jan Persson, CEO på Kilenkrysset. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097