23948sdkhjf

Hon är Årets yrkeslärare

World skills Sweden har utsett en verklig förebild till årets pristagare.

World skills Sweden är ett samarbete mellan Svenskt näringsliv, LO, Skolverket, Utbildningsdepartementet och Myndigheten för yrkeshögskolan. Varje år utser de Årets yrkeslärare, och vid årets Yrkesutbildningsgala i Globen mottog Sandra Petersson den prestigefyllda utmärkelsen. 

– Det är väldigt roligt att bli uppmärksammad. Jag tror att jag får priset för att jag inspirerar och engagerar elever och tänker utanför boxen, och jobbar övergripande för att transportutbildningar ska samverka med varandra, säger Sandra Petersson, i ett pressmeddelande från Tya. 

Sandra Petersson är lärare i Linköping, på Vretagymnasiets transportutbildning. Hon har tidigare uppmärksammats av Tya, Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd, som en av de viktigaste förebilderna i branschen, inte minst för de tjejer, som blir fler och fler på utbildningarna. 

– Kunniga, engagerade yrkeslärare är en förutsättning för att få välutbildade, säkra och anställningsbara lastbilsförare. Men det är också viktigt att unga tjejer kan se att det finns kvinnor som kör lastbil och lastar tungt. Det är glädjande att Sandra Petersson uppmärksammas på det sättet. Hon har en unik förmåga att gå ifrån idé till genomförande, och ett sätt som får andra att växa och utvecklas. Hon ser och bekräftar alla elever, krokar arm tidigt och jobbar gemensamt mot ett tydligt mål, säger Lasse Holm, projektledare på Tya. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142