23948sdkhjf

De utvecklar stort logistikområde i Järna

Ytterligare ett kluster bildas söder och Stockholm.

Södertuna utveckling är det bolag som ska utveckla fastigheten Södertälje Gerstaberg 1:7, utanför Järna till ett en miljon kvadratmeter stort logistikområde, men närhet till både E4 och stambanan. Gerstaberg gård äger 50 procent av aktierna, och nu går Catena in och köper den andra halvan av bolaget. Tillsammans ska man driva detaljplaneprocessen och Catena har också företrädesrätt att köpa mark. Med det redan pågående engagemanget i Stockholm Syd i Nykvarn blir Catena en av huvudaktörerna längs Stockholms södra infartsleder. 

– Med möjligheter för förvärv på platsen skapas förutsättningar för att stärka Catenas position ytterligare i Mälardalen och tillföra upp emot 400 000 kvm logistikytor, något som kommer att behövas för att möta morgondagens behov och säkra effektiva och hållbara gods- och varuflöden in till huvudstaden, säger Catenas regionchef Maths Carreman, i ett pressmeddelande. 

Catena betalar 50 miljoner kronor för sin aktiepost i Södertuna utveckling. När arbetet med detaljplanen är klart, ska Catena erbjudas att köpa även resten av aktierna i bolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094