23948sdkhjf

Stockholm förbättrar för roro-trafiken

Viking line och Stockholms hamnar effektiviserar godshanteringen.

Masthamnen är fortsättningen på Stadsgården, kajen i centrala Stockholm. Där avgår bland annat Viking lines färjor, och nu har bolaget tillsammans med Stockholms hamnar utvecklat området för att förenkla för godstrafiken. 

– Viking Line är en av våra äldsta och största kunder. Det är oerhört roligt när vi har möjlighet att förbättra vår gemensamma produkt och effektivisera verksamheten tillsammans, säger Johan Wallén, marknads- och försäljningschef för Stockholms hamnar, i ett pressmeddelande. 

Det handlar om en ny byggnad som ska ge ett bättre flöde på hamnplanen. Den är byggd för att stänga ute buller från hamntrafiken och har stora glaspartier, vilket ger personalen en bättre uppsikt över hamnplanen. Man har också skapat nya uppställningsytor, som ger mer utrymme för lastbilar och trailrar. När den gamla byggnaden rivs, kommer ännu mer utrymme att frigöras för uppställning. 

– Vårt samarbete med Stockholms Hamnar fungerar väldigt bra och vi är mycket nöjda med att kunna erbjuda våra kunder en betydligt bättre lösning. Personalen har också fått en väldigt fin och trivsam arbetsplats, säger Anne Staf, terminalchef på Viking line. 

Varje år går nästan tio miljoner top gods genom Stockholms hamnar. 7,2 miljoner ton går med roro-trafik. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094