23948sdkhjf

Renault satsar på vätgas för lätta transportbilar

Nu kompletterar Renault sitt eldrivna utbud av lätta transportbilar med två stycken vätgasdrivna. Det är Renault Kangoo Z.E. vätgas och Renault Master Z.E. vätgas.

Renault utökar sitt transportbilserbjudande med vätgas. Sedan 2014 har företaget testat vätgastekniken. Fordonen är utrustade med en bränslecellsbaserad räckviddsförlängare som tio kW extra effekt, vilket ökar räckvidden för Master Z.E. vätgas och för Kangoo Z.E. vätgas med mer än 350 km. En annan stor fördel med vätgas är att laddningen endast tar fem till tio minuter.

Master Z.E. vätgas, som lanseras i början av 2020, får tredubblad räckvidd – från 120 km till 350 km – och erbjuds som skåpbil och chassihytt. Vätgasbehållaren, som är placerad under bilen, är utvecklad för att öka mångsidigheten utan att kompromissa med lastvolymen.

Kangoo Z.E. vätgas, som introduceras i Frankrike i slutet av 2019, kommer öka räckvidden vid verklig körning till 370 km.

De vätgasdrivna elbilarna drivs av en bränslecell som kombinerar vätgas från bilens tank med syre från luften för att producera el och driva elmotorn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109