23948sdkhjf

Helt fossilfritt för Bring Åkeri

Största delen ska köras på RME.

Knappt hade vi hunnit ut med nyheten om att Bring öppnar en ny tåglinje till Norrland för att klimatanpassa sina paketleveranser till norra landet, förrän det kommer ännu en nyhet om koncernens långväga frakt. Nu har nämligen Bring Åkeri beslutat att man redan i februari kommer att gå över till att köra sina lastbilar på helt fossilfria drivmedel. 

Totalt kör åkeriet 450 000 mil om året med 42 lastbilar. Nu kommer 13 procent att gå på biogas, 60 procent på RME och 26 procent på HVO. RME och HVO minskar koldioxidutsläppen med upp till 90 procent jämfört med fossil diesel. 

− Det kanske är Gretaeffekten, men det senaste årets debatt om klimatet har haft större och kraftigare styrka än vad många tidigare upplevt. Vi är övertygande om att det är nu vi behöver agerainte om tio eller 20 år, och därför är vi väldigt glada att kunna gå över till helt fossilfria drivmedel som ett steg i rätt riktning, säger Magnus Nilsson, vd i Bring Åkeri, i ett pressmeddelande. 

Tidigare har Bring Åkeri arbetat med att få ner bränsleförbrukningen, samlastning av lätt och tungt gods, byta ut sina fordon, köra på lättrullande däck och utbildningar i ekokörning.  

− Även om listan av åtgärder kan göras lång, vill vi inte nöja oss där. Vi kan – och måste göra mer. Trots att fossilfritt bränsle medför en viss extrakostnad har vi enbart fått positiv feedback från våra kunder, säger Magnus Nilsson i Bring Åkeri. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.218